Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
El "coaching", una alternativa per combatre el fracàs escolar
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

Convertir la figura del professor en un entrenador que ensenyi com aprendre i no què aprendre és l'alternativa que aporten des del món del "coaching" per combatre el fracàs escolar, una tècnica innovadora que busca estimular els estudiants a través de mètodes no convencionals.

Així ho ha explicat l'actor i "coach" Luis Dorrego, que ha impartit el curs "Coaching per a professors amb menys de 200 hores de vol" a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo amb l'objectiu de millorar les habilitats assertives i emocionals dels alumnes matriculats, majoritàriament professors. El "coaching", una disciplina que procedeix dels Estats Units i del món dels negocis, ajuda a entrenar l'esperit de les persones per aprofundir en el seu propi coneixement, augmentar el seu rendiment i millorar la seva qualitat de vida.

Segons assenyala Dorrego, "el món ha canviat i l'Educació també ha de fer-ho, ja que si no es produeix un canvi radical, el fracàs escolar persistirà sempre". "Amb l'alt índex d'abandonament escolar, el" coach "o entrenador pot perfilar-se com l'alternativa per combatre'l perquè pot ajudar a cada un a vèncer les dificultats que es troba a la vida", ha explicat.

En aquest sentit, Dorrego aposta per un nou sistema educatiu on el professor adopti el rol d'un entrenador que ajudi als seus alumnes a aconseguir l'èxit en la vida, encara que en la seva opinió, "prèviament la societat hauria de canviar de dalt a baix" . "Ja no es pot anar a escola a aprendre coneixement perquè per això està internet. El professor ha de centrar-se en ensenyar intel·ligència emocional i transmetre optimisme", ha assenyalat. En els cursos que imparteix Dorrego, els professors aprenen com estimular els estudiants a través d'un llenguatge positiu per ajudar a trobar el seu propi camí en la vida.

Segons assenyala una de les participants del curs, Ana Díaz, l'abandonament escolar se sol produir per un dèficit d'atenció dels escolars, una qüestió que, segons ell, "pot solucionar-se emocionalment". "En el curs he après a comunicar millor el que sento i això em ajudarà a millorar la meva comunicació amb els alumnes i a entendre més fàcilment el que ells em volen transmetre", ha assenyalat Díaz.

A més, els alumnes del curs coincideixen a assenyalar que el "coaching" hauria implantar a les escoles com una assignatura més, perquè es tracta d'una "eina fantàstica que et canvia la vida en només 24 hores". Dorrego, qui a més d'impartir cursos dirigeix ​​una companyia de "coaching", ha assegurat que en els últims anys el nombre d'empreses que han sol·licitat els seus serveis per a motivar i augmentar el rendiment dels seus empleats ha augmentat "molt".

Segons ha explicat, Espanya viu un moment d'eclosió en què sembla que tothom necessita un entrenador, però, segons ell, això és només una "moda" i aviat els professionals tornaran a ocupar-se de la gent que realment ho necessita. "En el fons, l'entrenador ha existit sempre, encara que abans se li solia cridar amic. El problema és que ara ja no tenim temps per conrear les nostres amistats", afirma.

Per Magisnet, 9/07/12

Foto: L'actor i coach Luis Dorrego


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.