Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Vaga en Educació: milers d'estudiants, professors i pares es manifesten a Barcelona
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

Milers d'estudiants, professors i pares i mares d'alumnes -150.000 segons els organitzadors i 25.000 segons els Mossos d'Esquadra- han participat aquest dimarts en una manifestació a Barcelona convocada per tots els sindicats en protesta per les mesures governamentals de retallades en l'educació .

 La manifestació, en què han destacat moltes persones vestides amb samarretes grogues amb el lema SOS ensenyament públic de qualitat, s'ha iniciat sobre les 12:45 hores i ha finalitzat al Pla de Palau passades les 14:30 hores després de recórrer diversos carrers del centre. La Via Laietana era plena de manifestants en arribar al final la protesta.

La protesta ha estat encapçalada pels dirigents de sindicats d'estudiants i de professors i per representants de les AMPAS i han portat una pancarta amb l'eslògan Contra les retallades en educació.

Davant d'aquesta capçalera s'han col·locat un grup de nens d'entre 8 i 10 anys que han portat una pancarta elaborada per ells mateixos amb la pregunta: Quin futur ens espera?.

En la manifestació, que ha transcorregut en un ambient festiu, amb nombrosos pares i mares acompanyats pels seus fills menors, s'han pogut llegir pancartes amb lemes com "Som el llevat que aixecarà la massa", "No, no, no, a la privatització "i" Ni augment de taxes ni acomiadaments, salvem la universitat pública ".

Els manifestants han fet sonar xiulets i sirenes mentre corejaven càntics contra les mesures adoptades pel Govern que retallen el pressupost dedicat a l'ensenyament públic.

Els secretaris generals a Catalunya de la UGT, Josep Maria Álvarez, i de CCOO, Joan Carles Gallego, han coincidit a assenyalar que si continuen les retallades, ens aboquen a una pèrdua de qualitat de l'educació pública i es perdrà una manera de tractar per igual a tots els nens i nenes perquè tots tinguin les mateixes oportunitats.

La secretària general de la federació d'ensenyament de CCOO, Montse Ros, ha resumit que són tres els objectius de la vaga convocada avui. "Primer, aturar l'increment de la ràtio del nombre d'infants per aula, que pot trigar deu anys a revertir", ha dit Ros.

"Segon, evitar el tancament de menjadors escolars, l'únic lloc on molts alumnes de famílies amb problemes econòmics prenen el seu principal menjar saludable del dia", ha afegit.

"I tercer, que el 50% de la població jove que està a l'atur tingui un lloc per estudiar i no s'imposin taxes com els 360 euros per curs que hauran de pagar per cursar el grau superior de Formació Professional", ha conclòs Montse Ros .

Els sindicats xifren en el 80% el seguiment

Els principals sindicats del sector educatiu a Espanya van qualificar com "èxit rotund" la jornada de vaga contra les retallades del Govern, xifrant en el 80 per cent el seguiment de la mateixa per part del professorat.

"La vaga ha estat un èxit rotund", va dir José Campos, secretari general d'Ensenyament de Comissions Obreres (CCOO), en una roda de premsa conjunta de les organitzacions convocants.

Segons dades proporcionades pels sindicats, la vaga va ser seguida per un milió de professors de tots els nivells i va afectar a 7,5 milions d'estudiants. No obstant això, el Ministeri d'Educació va xifrar només en un 19,41% el seguiment de la convocatòria entre el personal laboral i funcionari.

La Vanguardia.com

23/05/12

Foto: Imagen de la manifestación de Barcelona contra los recortes en Educación

Lv / Lorena Ferro

 


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.