Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
Els ajuntaments plantegen pujades de fins al 30% en la quota de les guarderies
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

La Federació de Municipis de Catalunya anima a mantenir la preinscripció, encara que la conselleria ho desaconsella

Els ajuntaments catalans han començat a aprovar, en els seus respectius plens municipals, importants increments de la quota de les guarderies, en vista del més que previsible retallada que aplicarà la Generalitat en les ajudes a l'educació de 0 a 3 anys. Alguns consistoris, com Reus ja han donat llum verda a augments superiors al 30%.

"Serà una pràctica generalitzada", ha anunciat el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, després d'una reunió del comitè executiu de l'entitat celebrada aquest dimecres.

Ajornar el procés de preinscripció

L'organisme ha aprovat, entre altres qüestions, una resolució sobre el finançament de les escoles bressol municipals, després de saber que la Generalitat vol rebaixar la seva aportació dels 1.800 euros per alumne de fa dos anys a només 1.000 euros. El document critica també la recomanació feta el dimarts per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que els consistoris ajornessin el procés de preinscripció a les escoles bressol, a l'espera que es decideixi com quedarà finalment el finançament.

"No sabem si Rigau ha actuat amb deslleialtat institucional o per desconeixement, però ella hauria de saber que la preinscripció estava ja en marxa des de dilluns i que ara ja no es pot aturar", ha lamentat el president de la comissió d'Educació de la FMC , Josep Maria Freixenet. A més, ha recordat Bustos, "els ajuntaments tenen el deure de complir amb la llei i atendre les famílies que ja han començat a organitzar-se de cara al proper curs".

Dimecres, maig 9, 2012

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ /     

el Periodico.com


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.