Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Ensenyament es dóna fins a setembre per tancar el nombre d'alumnes per classe
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

després d'endarrerir el termini de matriculació dels cicles d'Infantil, Primària i Secundària amb la finalitat de veure en quins casos es pot augmentar la ràtio a les aules.

   "Estem en espera dels resultats de l'àrea de programació, i fins que es tanqui la matrícula la preinscripció t'informa però no et dóna totes les dades", ha justificat la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, després del Consell Executiu.

   La consellera ha explicat que el tancament d'algunes empreses ha propiciat moviments de famílies d'algunes poblacions i, de moment, la Conselleria desconeix si aquestes famílies han marxat de Catalunya.

   Amb molta probabilitat les ràtios d'infantil i primer cicle seran "gairebé les mateixes", segons la consellera, qui ha defensat el treball minuciós del seu departament per no massificar grups, però tampoc fer divisions que deixin grups amb menys de 15 alumnes.

   La consellera ha admès un augment del 25% de la matrícula per a la xarxa de 40 guarderies de la Generalitat: "És veritat, però venien d'un preu molt baix i no acabarà i han estat igual que el de les municipals".

   Sobre la vaga convocada en guarderies municipals de Barcelona, Rigau s'ha limitat a assenyalar que aquestes són una "competència municipal" i no té res a dir.

   Sobre les famílies que necessitin saber la xifra de subvenció de la Generalitat abans de matricular el seu fill en un d'aquests centres de Barcelona, Rigau ha demanat que s'esperin que s'aprovi el pla sobre com s'adapta el pressupost de la Generalitat d'aquest any a les previsions macroeconòmiques vigents.

BARCELONA, 8 May. (EUROPA PRESS) –

Foto: Europa press

 


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.