Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
L'escola concertada catalana carrega contra les retallades del Govern
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

especialment per les rebaixes salarials aplicades entre els seus empleats i la reducció de les despeses de funcionament.

En un comunicat conjunt, l'Agrupació Escolar Catalana (AEC), Dincat, L'Associació Professional de Serveis Educatius de Catalunya, la Federació Catalana de Centres, la Confederació de Centres Autònoms i la Fundació Escola Cristiana han censurat les retallades en "un sector que acumula anys de discriminació i que s'han anat empobrint ".

Les patronals han assegurat que no es pot demanar més solidaritat ni tensar tant, ja que les escoles concertades conformen un sector que ha patit en algunes èpoques una política d '"autèntic ofec econòmic".

En aquest comunicat, la concertada recrimina a la Generalitat el deute de subvencions d'anys anteriors i la reducció dels mòduls de despesa de funcionament dels concerts que "agreuja la seva reconeguda insuficiència" allunyant el cost real de cada plaça escolar de la subvenció que percep per cadascuna.

A més, han lamentat que en l'actual situació l'escola concertada sigui un element fonamental per evitar el col·lapse del sistema contribuint a la prestació de l'ensenyament públic tot i estar fonamentada en el dret a l'educació lliure.

"Sense escola concertada, el servei educatiu de Catalunya no podrà mantenir el seu nivell qualitatiu ni atendre a la vegada a tota la demanda", han avisat els centres, que avisen a la Generalitat que no es pot oblidar aquesta realitat.

La gota que ha fet vessar el got d'aquesta situació és la nova rebaixa salarial aplicada per la Generalitat als professors de la concertada, en el marc de la retallada salarial dels funcionaris d'un 3%.

Segons la patronal, aquesta rebaixa comportarà una pèrdua d'entre 820 i 1.300 euros per a cada docent de la concertada, malgrat que aquests empleats no tenen la mateixa seguretat al seu lloc de treball que els de la pública.

"No podem considerar just ni equitatiu el tracte que es dóna al professorat de la concertada", ha dit, assegurant que les escoles no tenen recursos legals ni econòmics per pal·liar la situació.

(Europa Press)

lainformacion.com


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.