Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Denunciats 22 pares per falsificar dades per triar escola
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

Aquesta és la intenció de la responsable d'Educació a la província, Blanca Alcántara, donant així compliment al nou decret d'aplicació en aquest curs escolar que contempla la possibilitat d'acudir a la Justícia en cas de sospites fundades d'irregularitats en el procediment d'escolarització.

De fet, fonts de la delegació han confirmat a ELMUNDO.es que ja s'està preparant la documentació necessària de cada un dels expedients per al seu lliurament a la fiscal cap de Cadis, Ángeles Ayuso.

Prèviament, la delegació provincial va procedir a la retirada de punts als 22 nens dels dos col·legis concertats de la capital gaditana on havien estat admesos i on, després d'aquesta mesura, han perdut la plaça.

A pocs dies del començament del curs escolar i després d'una procés que es va iniciar el mes de maig, 20 alumnes del col·legi Sant Ignasi Salesians i dos del col·legi marianista Sant Felip Neri s'han vist afectats per la mesura adoptada per Educació i així se'ls ha comunicat tant als centres escolars com als seus pares.

Educació considera provat que els progenitors van falsificar les dades d'empadronament i fins i tot de família monoparental per obtenir més punts en la baremació i aconseguir que els seus fills fossin admesos en els centres elegits.

Van ser altres pares, els fills es van quedar a les portes d'obtenir una plaça, els que van presentar els recursos administratius, que van portar a Educació a iniciar el procés per a confirmar la veracitat de les dades aportades pels pares amb fills havien entrat a les escoles.

Llibres comprats

Els nens afectats per la decisió de la Junta d'Andalusia corresponen als cursos de Primer d'Infantil i de Primària, els que més demanen tenen. En ambdós casos es tracta de centres religiosos concertats en els quals ja s'havia iniciat el procés de compra de llibres i uniformes.

Fonts de la delegació provincial d'Educació han confirmat que als pares afectats se'ls ha donat l'oportunitat durant tots els mesos d'estiu de presentar documents que acreditin que les dades que van aportar eren certes i que no s'havia produït cap falsificació en la informació facilitada als centres escolars.

Les mateixes fonts han assegurat que arran dels recursos presentats pels pares els fills es van quedar fora de la llista d'admesos es va procedir a comprovar les dades dels alumnes, de manera que els casos que es porten ara a la Fiscalia de Cadis estan emparats per la certesa que són irregulars.

Ana M. Fopiani | Cádiz

El Mundo.es 06/09/2011


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.