Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Barcelona suspèn la descentralització del Consorci d'Educació per manca de temps
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

 

El Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) ha decidit per manca de temps suspendre la creació aquest curs de deu districtes educatius a la Ciutat Comtal, que havien de servir per descentralitzar la gestió del consorci i traslladar aquestes funcions a cada districte.

   A Catalunya, les zones educatives, nascudes el 2008, són demarcacions encarregades de la programació de l'oferta d'ensenyament, i un criteri de delimitació en la preinscripció escolar, que dóna més o menys punts en funció de la residència familiar.

   En canvi a Barcelona és diferent, ja que la preinscripció es regeix per zones d'influència, delimitació territorial que garanteix la disposició de tres escoles concertades i tres públiques al voltant de cada família.

   Segons una resolució del consorci, signada pel gerent, Manel Blasco, a la qual ha tingut accés Europa Press, la posada en marxa d'aquestes zones "requeria resoldre, en un mateix període temporal, diversos aspectes organitzatius i d'assignació de funcions que estaven supeditats a processos que no s'han pogut resoldre encara i dels quals no es preveu la seva resolució al llarg del curs".

   Fonts del consorci han explicat a Europa Press que si bé aquest pla pilot no va arribar a desplegar-se i aquesta suspensió "no té cap efecte en l'escolarització", el consorci està en espera del decret de la Generalitat --que no arribarà, com a mínim, fins al 2012-- per modificar la delimitació de les zones de preinscripció.

   Quan arribi aquest decret, el consorci estudiarà l'encaix de les zones escolars i la seva eventual ampliació, per donar més llibertat d'elecció a les famílies, cosa que ara es manté tal com està.

   Fa poc, Rigau va anunciar la seva intenció d'obrir les zones educatives perquè generen guetos i són una font de segregació, i ha assegurat que s'estudiarien uns percentatges per obrir-les.

   BARCELONA, 8 May. (EUROPA PRESS) –

 


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.