Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
El TSJC manté el nou calendari escolar mentre resol el recurs
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat mantenir per ara el nou calendari escolar, que el sindicat USTEC va demanar que se suspengués cautelarment, mentre resol sobre el recurs presentat contra l'ordre del Departament d'Educació.

En un acte, l'alt tribunal català ha denegat la suspensió cautelar del calendari fixat per la Generalitat per a aquest curs i el proper, que estableix una setmana de vacances en el segon trimestre i suprimeix la jornada intensiva al mes de juny, en considerar que en aquest cas ha de prevaldre l'interès públic.

El TSJC ha resolt que no procedeix suspendre cautelarment l'ordre del Departament d'Educació, perquè considera que ha de prevaldre l'interès general i perquè el sindicat USTEC no ha justificat prou en quina mesura el nou calendari resulta perjudicial respecte a l'anterior.

El sindicat d'educadors va presentar un recurs contenciós-administratiu contra el calendari escolar a l'estimar que el canvi modifica les condicions laborals del professorat i es va aprovar sense negociar amb els representants dels treballadors.

De fet, la modificació del calendari escolar, i especialment la supressió de l'horari intensiu al juny, ha provocat una mena de 'revolta' d'una gran part del professorat que ha optat per respondre deixant d'organitzar colònies i sortides escolars.

Els docents consideraven compensades oficiosament amb la jornada intensiva de juny les hores extres que dedicaven a les sortides i colònies escolars.

La supressió de les colònies en moltes escoles catalanes, que ja es va començar a notar a finals del curs passat, ha arribat al seu punt àlgid en l'actual, amb repercussions en les relacions de les escoles amb els pares i també de tipus laboral.

Així, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha amenaçat amb portar davant la inspecció d'Educació a les escoles que hagin decidit anular les colònies i les sortides durant aquest curs 2010-2011 si aquestes activitats estaven previstes en el projecte educatiu de cada centre.

D'altra banda, unes 1.500 persones del sector de l'oci escolar de Catalunya han perdut els seus llocs de treball, la majoria precaris, des que es va iniciar el conflicte de les colònies escolars, segons una estimació de CCOO.

2010.10.15 / Barcelona,

ABC (EFE)


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.