Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
El conflicte de les colònies ha fet perdre 1.500 llocs de treball, segons CCOO
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

La secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, ha donat a conèixer avui aquesta xifra en el transcurs d'una trobada amb periodistes en què ha considerat que el conflicte no té aspecte de solució amb l'actual equip del departament d'Educació que dirigeix Ernest Maragall.

El sector de l'oci escolar ocupa a Catalunya unes 20.000 persones, no només en l'organització de colònies escolars, sinó també de sortides pedagògiques i activitats extraescolars.

La problemàtica de les colònies es va iniciar a finals del curs passat quan nombrosos equips docents d'escoles catalanes, moltes d'elles de les comarques del Maresme (Barcelona), Girona i també de Barcelona ciutat, van optar per no fer-les en protesta per la supressió de la jornada intensiva al juny.

L'activitat de les colònies i les sortides no està reconeguda en el currículum dels mestres ni tampoc suposa un incentiu econòmic, ja que se solen pagar, amb retard, denúncia Ros, uns vint euros per cada nit fora del centre escolar que el mestre dedica a aquestes activitats.

Davant aquesta manca de compensacions i reconeixement, nombrosos docents han optat per deixar d'organitzar colònies, i altres han deixat també de fer sortides escolars amb els seus alumnes en protesta per aquesta problemàtica laboral, que se suma al descontent que arrossega el sector des d'abans de la aprovació de la també polèmica Llei d'Educació de Catalunya.

El conflicte ha enfrontat a l'administració amb els docents i aquests amb els pares dels alumnes, com ha indicat la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), que ha plantejat la possibilitat de denunciar davant la justícia als centres que, tenint en el seu programa escolar aquestes activitats, no les realitzin.

Per ara, a més dels nens els pares podien permetre pagar les colònies i / o sortides, els més perjudicats són els monitors i organitzadors de les colònies que han perdut la feina i que arribarien a 1.500 a tot Catalunya, segons aquestes dades de CCOO.

ABC, Barcelona, 13 oct, 2010 (EFE) .-


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.