Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
Les escoles concertades portaran als tribunals a la Generalitat per la retallada de sous dels docents
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

El sector d'escoles concertades -que dóna feina a 23.000 docents- protestarà el proper dijous contra la retallada de sous dels treballadors del sector concertat aprovat pel Govern català i convalidat pel Parlament al costat del dels funcionaris. Les quatre patronals del sector a Catalunya, sindicats i les associacions de pares d'alumnes han fet avui una crida conjunt a una concentració de protesta el dia 17 a les set de la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Les patronals van anunciar que portaran a la Generalitat als tribunals per la retallada de sous, que diuen vulnera els convenis col·lectius signats per les empreses.

El decret fixa una retallada salarial mitjà del 5%, igual al dels docents del sector públic. Les patronals creuen que s'aplicarà a partir de la nòmina de juliol. "Els treballadors de la concertada no són funcionaris i no tenen les mateixes condicions que els professors de la pública", va dir el representant de les escoles cristianes, Carles Armengol, que va acusar la Generalitat d'haver "traït la tradició de diàleg" amb el sector.

"No podem assumir les retallades", va declarar Antoni Arasanz, president de la associacions de famílies d'alumnes Fapel. "Els nostres professors tenen unes condicions pactades per conveni col·lectiu i, per tant, l'Administració no pot intervenir", afirma el president de Fapel en una carta dirigida a les famílies.

"Els docents de la concertada han estat un sector maltractat per l'administració en els últims anys. Treballen per a empreses i les retallades de sou poden provocar una pèrdua de llocs de treball", segons Pere Forga, del sindicat USOC, majoritari. UGT dóna suport a la protesta de dijous mentre que CCOO s'ha despenjat d'ella. CCOO diu que "les mobilitzacions de base laboral són pròpies dels sindicats", recorda que ja va convocar als treballadors de la concertada a l'atur del vuit de juny i acusa implícitament a USOC de no donar suport aquella convocatòria i sí la del proper dijous al costat a les patronals.

EL PAÍS - Barcelona - 2010.06.15


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.