Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Els empleats de les empreses concertades mantindran el sou
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

La consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, ha assegurat avui que els empleat de les entitats privades que treballen per a la Generalitat en àmbits com els serveis socials i l'educació mantindran el sou.

A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, sí que ha indicat que els concerts que aquestes entitats reben del Govern es reduiran, encara que això no implicarà una reducció del salari dels treballadors. La retallada "no pot afectar els convenis col·lectius del sector privat", ha dit.

Serna ha deixat clar que el Govern té l'objectiu d'aprovar dimarts que ve les concrecions sobre com la Generalitat procedirà a la retallada pressupostària, complint així amb la "data límit" que s'havia marcat.

Per la consellera, el decret del Govern sobre la retallada no acaba de deixar clars determinats conceptes, com el d'empleat públic, en el sentit de si la retallada ha d'afectar només els funcionaris o també el personal laboral.

Derrota de Castells

La decisió de no aplicar la rebaixa salarial als assalariats de l'Administració en empreses concertades és una derrota per al conseller d'Economia, Antoni Castells, que no estava disposat a cedir a les pressions dels sindicats i volia aplicar la rebaixa a tots els salaris procedents de l'Administració.

Iniciativa també s'oposava a la posició de Castells. Els ecosocialistes insisteixen que abans de tocar aquests salaris és preferible augmentar impostos a les rendes més altes, una mesura que Castells ha descartat.

La Generalitat paga la nòmina dels professors i dels metges i infermers dels centres concertats. Però hi ha diferències. La majoria dels 27.000 ensenyants de l'ensenyament concertat cobren menys que els de la pública, perquè, encara que s'està a prop d'equiparar-los el sou, els complements per conceptes com ara càrrecs i tutories i les antiguitats fan que els de la pública guanyin més.

Elperiodico.cat/economía

25/5/2010


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.