Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
TRENCANT ESTEREOTIPS
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

L’equip Blau de la Vall, campiones d’Espanya de la competició de Robòtica FIRST LLEGO League (FLL) en categoria Smart Move (Transport Eficient), ha guanyat el premi a la professionalitat a la final de la FIRST LEGO League celebrada aquests dies a Atlanta (EUA).

El guardó destaca per què és el valor principal en que es basa la FIRST Lego League, premiant sobretot la professionalitat, el companyerisme i l'atenció amb els altres equips. Durant els dies de competició, les components de l’equip Blau de la Vall han hagut de superar moltes proves i algunes dificultats. Tot i això, han comptat amb el suport de una gran quantitat de seguidores i seguidors per mitjà del seu grup de Facebook, que en només quatre dies ha arribat gairebé als 800 membres. Aquest premi és la recompensa a tots els seus esforços i a la seva tenacitat. També van rebre una sorpresa de darrera hora, entrades per veure un partit de l’NBA entre els Atlanat Hawks i els Milwokee Bucks, tot un detall de l’organització.

D’altra banda, a la seva categoria, els campions absoluts han estat l’equip "The Inventioneers” (Londonderry, New Hampshire EUA), en segon lloc l’equip "Get Smart” (Peoria EUA), i el tercer classificat ha estat l’equip "Cougars” (Columbus, Ohio EUA).

En total han estat més de 500 equips procedents de 30 països els que han participat en aquesta competició, que ha comptat amb una participació record entre participants, patrocinadors, públic i visitants, amb una xifra de més de 20.000 persones. Fins i tot l’empresari Bill Gates, fundador de Microsoft, va enviar un missatge de suport a tots els participants per videoconferència.

Enginycat, programa del DIUE per fomentar la matriculació dels joves en carreres d’enginyeria, ha donat suport a l’equip Blau de la Vall i ha posat en marxa una xarxa de recolzament social per facebook, twitter i els mitjans d’aquest programa. La FIRST LLEGO League és una competició internacional de robòtica per a escolars iniciada en 1988. Des d'aquest any, cada mes de setembre, s'anuncia mundialment un nou desafiament que "enganxa” a nois i noies de tot el món en un projecte d'investigació, estratègia i construcció de robots autònoms.

L’equip Blau de la Vall està conformat per Andrea Castellanos, Teresa Cornet, Judit Closa, Pilar Giner, Maria Marcet, Clara Prat, Carmina Solà i la tutora Núria Ollé.  

El passat 21 de febrer d’aquest any, a la final estatal celebrada al Cosmocaixa de Barcelona, l’equip Blau de la Vall va erigir-se en campió absolut davant de 24 equips escolars procedents de Navarra, Barcelona, Cornellà, Madrid, Albacete, Eivissa, Extremadura i Euskadi.

 

PREMIS

Mechanical Design Award – Team 3322, “LOL Comets”, California

Programming Award – Team 7208, “Nanites”, Oregon

Robot Performance Award – Team 12000, “Mov(i)e Stars”, Germany

Research Award – Team 7185, “Mindstorm Masters,” Washington

Innovative Solution Award – Team 9, “Falcon Eye,” Egypt

Sharing Award – Team 3569, “6 Chics and a Dude,” Maine

Inspiration Award – Team 22, “Fire-Breathing Rubber Duckies,” Oregon

Gracious Professionalism Award – Team 12400, “Blau La Vall,” Spain

Teamwork Award – Team 4514, “Legonauts,” California

Outstanding Volunteer Awards – Laura Melnik, Florida, and Jake Ingman, Iowa

Adult Coach/Mentor Awards – Mamdouh Azmy and Iman Al Mallah of Egypt, and Scott Gray   of Arizona

 

lego league

19 de abril de 2010

Diferenciada.org/ EASSE


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.