Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
CiU demana estudiar el cost dels mòduls dels concerts
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

 La gratuïtat real dels estudis obligatoris, tant de l'escola pública com de la concertada, és un dels elements clau que ha de recollir el Pacte. Així ho va manifestar dimecres passat en roda de premsa el portaveu del Grup Parlamentari Català, Josep Antoni Duran i Lleida. Però per això, "és fonamental, tal com ja es va preveure en la LOE, estudiar la quantia dels mòduls de concert per valorar l'impacte del cost total de la gratuïtat també en els estudis concertats, per ser previst i cobert pels Pressupostos Generals de l'Estat ", va afegir el responsable de CiU.

Immediatament, la Concapa va felicitar el diputat català "per demanar aquest objectiu que no es recull amb prou claredat en l'esborrany del Govern sobre el Pacte educatiu". Així mateix, la Concapa exigeix al PP que "defensi també la gratuïtat de l'ensenyament no universitari fins als 18 anys per considerar que la discriminació que pateixen les famílies de l'escola concertada és intolerable i va contra la justícia social més elemental". Per a aquesta confederació d'APA "no es pot parlar d'equitat si no hi ha gratuïtat per als alumnes d'ambdues xarxes".

La Concapa mostra també la seva conformitat amb les declaracions del portaveu de CiU al considerar que "el factor que més influeix sobre els resultats acadèmics dels alumnes és la família, pel que són necessàries mesures per promoure la implicació dels pares en l'Educació de seus fills, ja que el document del Govern oblida el paper de les famílies ". Per Duran i Lleida, "el baix rendiment escolar no es pot solucionar només des de l'escola", de manera que reclama "més temps disponible par els pares, ajudes econòmiques per augmentar el capital cultural de la família i per millorar la relació escola-pares-alumnes ".

També la Concapa comparteix amb el diputat català que la Religió o l'optativa d'aquesta assignatura s'imparteixi "dins de l'horari escolar sense que es penalitzi als alumnes que cursen aquesta matèria, posant les classes a primera o última hora, fora de l'horari escolar" .

Pel que fa a les beques, Duran i Lleida demana al Govern que "compleixi la sentència del Tribunal Constitucional pel que fa al traspàs d'aquest apartat a les autonomies". Pel que fa a les beques universitàries, el portaveu de CiU denuncia que "no és admissible que a Catalunya hi hagi un 15% dels estudiants de tot l'Estat i rebem menys del 10% dels recursos".

CiU, però, sí que es mostra d'acord amb el curs orientatiu proposat per a 4t d'ESO en el document presentat pel Ministeri.

Magisnet, 11 febrer 2010

Adrián Arcos


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.