Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Gabilondo també debatrà sobre l'elecció de centres
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, va assegurar ahir que està disposat a negociar també sobre la llibertat d'ensenyament, i "amb molt de gust", amb el PP. Els conservadors condicionen ara el seu suport al pacte educatiu a que es garanteixi una educació pública catòlica als pares que ho demanin. Gabilondo va anar al Consell Escolar de l'Estat per explicar les propostes del Govern en matèria educativa.

La intenció del ministre segueix sent la de llimar qualsevol obstacle en la seva recerca d'una legislació educativa acceptada per tots, inclosa l'oposició: "No hem de centrem en els punts que ens diferencien, sinó en el que és comú". Gabilondo va voler matisar encara així que el problema de la llibertat d'ensenyament va molt més enllà de la capacitat dels progenitors de triar l'escola dels seus fills, un aspecte en què incideix especialment el PP, que pretén reforçar legalment la xarxa de centres concertats.

"El Govern no qüestiona la llibertat d'ensenyament perquè és un dret constitucional i irrenunciable, però no s'ha de reduir només a l'elecció d'un centre escolar, perquè és una mica més ampli", va assegurar Gabilondo, informa EP.

Abans de la reunió del ministre d'Educació amb el Consell Escolar de l'Estat, el líder del PP, Mariano Rajoy, havia criticat, en una entrevista a Telecinco, que en la proposta de l'Executiu faltaran alguns dels pilars bàsics per al seu partit, entre els que va incloure "la llibertat dels pares per escollir l'educació dels seus fills i l'afirmació clara del règim de concerts".

Rajoy va advertir a més que de no incloure aquests punts vaig veure com per a la seva formació, el pacte serviria únicament "per fer, una foto'', la qual cosa, al seu entendre" no té sentit ".

Crítiques dels laics

La disposició de Gabilondo a negociar sobre la llibertat d'ensenyament va rebre l'aplaudiment dels pares catòlics i 'el rebuig de les organitzacions laiques, que temen que aquest debat es concerta en una "reafirmació de la confessionalitat del sistema educatiu". Segons l'organització Europa laica, situar sota la mateixa concepció en l'organització de l'ensenyament als "centres de titularitat pública i els centres privats amb ideari religiós, amb la coartada que es financen amb fons públics, constitueix un fort atac al model universal d'escola pública i laica ".

Enfront d'aquesta idea, el secretari general de la Confederaci6n Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes (Concapa), José Manuel Martínez, es va felicitar per la "voluntat de diàleg" manifestada per Gabilondo, encara que no va negar que li hauria agradat que el text del Govern hagués entrat més a fons gen! assumpte de la "elecció de centres".

Els sindicats demanen autoritat per al mestre

Les diferents organitzacions que conformen el Consell Escolar de l'Estat qualifiquen. en general, de forma positiva l'esborrany del Pacte d'Estat per l'Educació que els va presentar ahir el ministre Gabilondo. Tots els sindicats de docents van coincidir a demanar que es promogui en el text el reconeixement del professorat tant des de la perspectiva acadèmica com legal, la presidenta del Consell, Carmen Maestro, va valorar per la seva part la "flexibilitat" del document i aplaudir algunes de les " línies que inspiren "la proposta del Govern,

Públic

29.01.2010 J.S. MADRID


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.