Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
El problema està abans
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

. El PSOE o Gabilondo? Perquè aquestes mateixes veus asseguren que "no és el mateix un que altre". La qüestió és que el Govern està jugant sobre terreny relliscós. El PP se li ha avançat presentat una proposta la mar de concreta. I coherent amb la seva línia de sempre: reforçar el castellà, reformar Educació per a la Ciutadania, garantir la llibertat d'elecció de centre a la concertada (i, amb ella, donar més suport a aquesta) i dividir en itineraris als nens abans (a 4t d'ESO) perquè els que vagin bé estudiïn millor i els que vagin malament no facin batxillerat. Gabilondo els ha comprat aquesta última i delicada proposta, encara que amb la destinació final obert. És a dir, crear un itinerari als 15 anys per als que vulguin fer després batxillerat i un altre per als que vagin a l'FP.

Em pregunto si Zapatero o el mateix Gabilondo aconsellarien a un suposat fill seu que tingués un 10 de mitjana a 3r d'ESO que cursés després la línia de la FP. La resposta sincera és evident: no. I diu molt poc del suport que hauria de rebre la FP. És més, es contradiu amb el discurs de l'Executiu que cal donar-li suport. Anirà a aquesta línia el que en 3r tregui un 4 de mitjana, o menys. La línia dels bons i la dels dolents. És contra el que el PSOE s'ha rebel·lat tantes vegades.

Els que saben molt d'educació no universitària no fan més que repetir que el problema del fracàs escolar no està en 4t d'ESO. És més, en aquest curs ja hi ha diversificació, diverses vies per triar. I és innegable que unes són més fàcils que altres. No es diuen així (la de FP i la de batxillerat) precisament per no castigar encara més a la pobra FP. El curs més difícil i el que més es repeteix de l'ESO és    3 º. Els problemes educatius dels alumnes que fracassen es veuen des de 1r o fins i tot des de primària. Multitud de professors estan cansats de dir-ho. Llavors, per què no apostar per la prevenció? Cada noi és un món. Si no li dóna suport a temps, és a dir, abans, no se li recupera. És així. I no és creïble que un noi que faci la línia de FP en 4t d'ESO, és a dir, que ja va regular o malament, es pugui treure després un batxillerat.

SUSANA PÉREZ DE PABLOS 01/02/2010

El Pais.com


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.