Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
90.000 alumnes catalans tindran llibres digitals gratuïts al setembre
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

Prop de 90.000 alumnes de Secundària catalans disposaran el setembre de 2010 d'un moneder electrònic que, recarregat per la Conselleria d'Educació de la Generalitat, els permetrà comprar llibres digitals en una plataforma virtual de forma gratuïta, en el marc del programa de digitalització de les aules Educa 1x1.

En declaracions als mitjans, el director general d'Educació Bàsica i Batxillerat de la Conselleria, Jaume Graells, va explicar que la Generalitat prepara amb les editorials una plataforma anomenada Empúries -comerç- en la qual tots els alumnes catalans podran comprar els seus llibres digitals amb una targeta recarregable.

Es tracta d'una experiència pionera a nivell educatiu i empresarial, amb la qual el Govern també busca fer més competitiu el mercat editorial català i, en un futur, oferir els seus serveis a la resta de comunitats autònomes i a Amèrica Llatina.

Empúries estarà preparada al setembre i preveu servir 90.000 alumnes de primer i segon de Secundària de 70 centres, i assolir en quatre anys tots els estudiants d'aquesta etapa educativa-240.000-per passar posteriorment a la Primària. Són els alumnes que es van apuntar al programa de digitalització.

Encara que no va voler concretar la suma exacta que hi haurà al 'moneder', Graells va estimar que la quantitat es situarà al voltant dels 30 euros, el que permetrà als alumnes tenir accés des dels seus ordinadors personals a tots els continguts "bàsics i necessaris".

Precisament, va assenyalar que els continguts digitals superen "amb escreix" la qualitat dels llibres de text. La Conselleria preveu que la plataforma virtual -que serà una botiga on line sustentada per la Generalitat- estimuli la competència entre les editorials, el que farà baixar els preus dels productes.

Per exemple, pot haver llibres i diferents aplicacions per 50 cèntims d'euro, com avui succeeix a la plataforma musical Apple Store. En aquest 'store' totes les editorials, des de Santillana fins a l'Escolania de Montserrat passant pels propis professors escolars i universitaris, podran col·locar els seus propis llibres.

"No cal ser expert informàtic", va dir Graells en referència a la formació dels docents, que es realitza en els centres adscrits al Educat 1x1. Com el sistema s'implantarà el primer dia de setembre, els docents podran conèixer l'oferta dels continguts per al curs 2010-2011 "amb prou temps" per poder seleccionar els llibres abans de l'estiu.

De fet, aquest sistema permetrà que cada professor sempre una bibliografia adaptada a les característiques dels seus alumnes, arribant fins i tot a personalitzar les recomanacions quan alguns estudiants necessiten reforç.

La Generalitat no desitja "obligar" als centres a apuntar-se al pla de digitalització, tot i que augura que en uns anys tots els alumnes gaudiran de moneder digital. No obstant això, Graells va garantir que fins la seva total implantació es mantindran els ajuts per a la compra de llibres de text.


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.