Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
Els pares critiquen que s'hagin de fer càrrec de les activitats a la setmana blanca de febrer
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

UGT i CCOO rebutgen el calendari d'Educació per no haver-se consensuat amb el professorat

El president de la Federació d "Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC), Walter Garcia, considera injust que, segons la proposta de calendari escolar del departament d'Educació, les associacions de mares i pares (AMPA) hagin de fer-se càrrec de l'organització de les activitats durant el període no lectiu del mes de febrer.

"Com a titular dels centres, l'administració hauria d'assumir responsabilitats. No té sentit que les AMPA hagin de donar la cara per organitzar les activitats es carrega d'obligacions legals, personals i econòmiques", sosté Garcia, que, tanmateix, considera positiva la reforma del calendari, igual que la Federació d "Associacions de Mares i Pares d" Alumnes de Secundària (Fapaes).

En canvi, la Federació d "Associacions de Pares i Mares d" Escoles Lliures (Fapel) rebutja el nou calendari proposat pel conseller Ernest Maragall, que preveu un avanç del curs, una setmana de vacances al febrer i que el 7 de gener sigui dia lectiu. Durant febrer només obririen els centres que comptin amb activitats promogudes per les associacions de pares.

La Generalitat no dedicarà recursos extraordinaris per facilitar l'organització d'activitats per als alumnes en les escoles durant la setmana de febrer al considerar que les subvencions que ara es donen cobriran també les necessitats que es produeixin.

Educació, que té ja preparada l'ordre del nou calendari escolar que arrencarà en el curs 2010-2011, ha decidit mantenir les subvencions actuals per a les escoles en què les AMPA organitzen activitats durant les vacances d'estiu. Segons fonts de la conselleria, la previsió és convocar ajuts per a les AMPAS i els ajuntaments per a 2010 per un import de 1.350.000 euros enfront dels 1.375.000 del 2009.

Els sindicats UGT i CCOO ja han expressat el seu rebuig a la proposta de Maragall per no haver estat consensuat amb la comunitat educativa.

La secretària general de FETE-UGT, Roser Font, va avançar que de moment no admetran la proposta perquè s'ha de negociar a la taula sectorial del professorat. Entre altres mesures, es preveu que els professors treballin de l'1 al 7 de juliol per recuperar la setmana que no hauran treballat al febrer, fet que suposa un canvi en el seu període de vacances.

Mitjançant un comunicat, la federació d'ensenyament de CCOO va qualificar de "ocurrència" el calendari i censura que s'hagi decidit "sense el consens necessari" ni informes sobre les seves repercussions.

24/11/2009 |

La vanguardia.es


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.