Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
NOTA DE PREMSA
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

CONCAPA, organització que representa més de tres milions de famílies, lamenta la concessió dels Premis Ondas 2009-de la Cadena SER a la sèrie Física i Química (Antena 3), en considerar que ofereix una imatge irreal i negativa dels joves i per fomentar la falta de respecte al professor i als pares.

L'argument d'aquesta sèrie, produïda per l'empresa "Ida y Vuelta", gira al voltant d'un grup de joves i professors d'un institut on la imatge, tant dels alumnes com la dels pares i docents, queda profundament malmesa.

La sèrie ofereix exemples negatius com la manca de respecte cap al professor i / o progenitor. Una cosa que sens dubte influeix en els nostres fills i els resultats ja s'han plasmat en l'increment de la violència a les aules espanyoles en els últims anys.

Altres dels aspectes a destacar és la mostra de pràctiques nocives com quelcom propi de la vida diària. La droga i l'alcohol es consumeixen amb naturalitat entre el joves de la sèrie i, moltes vegades, en un context de frivolitat en què els efectes negatius queden velats, ocasionant un pèssim exemple de conducta per als nostres fills.

També la sexualitat queda banalitzada i es converteix en una estratègia per enganxar a l'adolescent aprofitant la seva començament de la pubertat. Els seus protagonistes són joves irresponsables, educats per uns professors tan immadurs com ells, de manera que també ofereixen una imatge deplorable de l'ensenyament i dels seus professionals.

En definitiva, es tracta d'uns arguments que lluny d'educar i mostrar una realitat social, es nodreix d'uns estereotips negatius per als joves, la conseqüència és fomentar aquests mals hàbits i conductes entre els nostres fills.

D'altra banda, els Ondas, que segons els seus responsables "distingeixen els millors treballs en televisió, ràdio i cinema," també premiaran el presentador Jorge Javier Vázquez per la seva tasca al capdavant de Salva'm (Tele 5), un programa fortament criticat per el seu  format de teleporqueria, amb un predominant to d'enfrontament, burla i de vulneració de la intimitat i la retirada ha estat sol•licitada per diverses entitats com TAC (Telespectadors Associats de Catalunya) i el Consell Audiovisual d'Andalusia (CAA) per tal de protegir l'horari de protecció infantil, que abasta de les 6.00 a les 22.00 hores. Animem al jurat dels premis Ondas i d'altres possibles guardons televisius que apostin per programes amb valors, i a les sèries com "Física i Química" que recondueixin la seva visió de les aules espanyoles, dels joves, dels pares i dels professors, amb trames que enriqueixin i donin una visió real i més positiva de la situació.

Olímpia García Calvo Tel: 646 086 174

Gabinet de Comunicació de CONCAPA, Madrid, octubre 26, 2009

e-mail: olimpiag@concapa.org


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.