Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Tots els alumnes catalans hauran de fer una prova a final d’ESO
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

Els estudiants de quart d'ESO faran el proper curs l'examen de competències bàsiques, encara que no tindrà caràcter d'avaluació sinó que servirà per "millorar i ajustar" el sistema educatiu català, segons ha anunciat avui el conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall . Aquesta prova serà similar a la que es realitza des del curs passat a sisè de Primària i avaluarà nocions de llengua catalana i castellana, matemàtiques i d'una tercera llengua, encara que és possible que s'incloguin altres matèries.

El nou examen, que serà definit al llarg dels propers mesos, es realitzarà en tots els centres educatius en el curs 2010-2011, encara que és possible que es facin algunes proves pilot aquest mateix curs. Pel que fa a l'examen de competències bàsiques que es fa a sisè de Primària, també presentarà algunes modificacions que s'han d'aplicar aquest mateix curs, com l'avaluació d'una tercera llengua a part del català, el català i un dictat en català i català.

Nova gestió de centres públics

D'altra banda, ha avançat que amb la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) s'iniciarà un nou model de gestió dels centres públics, que podran ser dirigits per grups de professionals del sector educatiu que hauran estat elegits, després d'un procés de selecció, per determinar. A més, Maragall ha comentat que els centres educatius necessiten més estabilitat, després de conèixer que un 43% dels professors han demanat aquest curs un trasllat de centre.

ELPAÍS.com - Barcelona - 21/10/2009


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.