Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
Vacances de Nadal ... No, d'hivern
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

El Consell Escolar de Catalunya pretén implantar el pròxim curs un nou calendari escolar. El més cridaner del nou calendari és que les 'vacances de Nadal' passarien a anomenar- se vacances d'hivern i que les de Setmana Santa serien 'vacances de primavera'. A més, proposen l'avenç del curs escolar i una setmana de descans al febrer. El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va declarar pocs dies després de l'aprovació que el calendari s'implantaria en el pròxim curs.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, assegura que "tot indica amb claredat" que el proper curs es podrà començar a aplicar el nou calendari escolar, després que el Consell Escolar de Catalunya (CEC) donés llum verda a la proposta d'avançar una setmana l'inici de les classes al setembre i crear una setmana de vacances al febrer.

Maragall ha apuntat que el seu departament d'estudiar els detalls del dictamen favorable del CEC, així com posar-los en comú amb els representants dels directors, professors i famílies. No obstant això va avançar que "en poques setmanes" s'aprovarà l'ordre que regularà el nou calendari.

El més cridaner d'aquest calendari és que pretén canviar el nom de les 'vacances de Nadal' per 'vacances d'hivern'. A més, en 2010-2011 les classes s'iniciaran a partir del 7 de setembre i hi haurà una setmana de vacances al febrer. La proposta de la Conselleria preveia que les classes s'iniciaran el 7 de setembre, avançant així una setmana l'inici del curs, a més d'una setmana de vacances a febrer, que s'ajustaria anualment en funció de quan caigués la Setmana Santa.

Estipulava també que al juny les escoles d'Educació Infantil i Primària mantinguessin l'horari de tot el curs, eliminant el intensiu. El plenari del CEC va aprovar un document de recomanacions per lliurar a la Conselleria, que planteja els temes de consens de la comunitat educativa.

CGS21.10.09 | 12:00 h. INFORMATIUS TELECINCO / AGENCIAS21.10.09


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.