Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
El PP recorre la Llei catalana d'Educació per la llengua
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

El Grup Popular al Congrés va presentar aquest divendres davant el Tribunal Constitucional un recurs a una part de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) perquè blinda el català com a llengua vehicular. La diputada al Parlament Dolors Montserrat va explicar que "la llei fulmina el dret a escollir una llengua per a l'educació", i va denunciar que l'atenció lingüística individualitzada "l'únic que fa és segregar". Montserrat no va citar que la immersió lingüística té l'aval del Tribunal Constitucional.

El PP defensa la necessitat que el sistema educatiu català estigui integrat en l'espanyol i per tant no tingui competències per a, per exemple, crear un cos docent propi o decidir sobre currículums de manera que es pugui obviar la tercera hora de català. "Volem una Catalunya oberta" va assenyalar el diputat Rafa López, "ja que d'aquesta manera tindrem els mateixos drets que a la resta d'Espanya".

Precisament, el Govern espanyol també ha mostrat diferències amb alguns aspectes de la Llei i ha iniciat un diàleg amb la Generalitat per arribar a acords. El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, considera que no serà necessari presentar cap recurs.

Publico.es

ANNA LASHERAS - BARCELONA - 16/10/2009


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.