Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
El Consell Escolar proposa esperar a l'any que ve per a avançar el curs
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

L'eventual avenç de l'inici del curs escolar aquest mateix any es refreda. Avançar el curs requereix temps. És bo avançar les classes al 7 de setembre amb una aturada al febrer, però seria millor fer-lo el curs 2010-2011. Aquesta és la principal conclusió preliminar de la reunió que van mantenir ahir els membres de la comissió de programació del Consell Escolar, formada per famílies d'alumnes, sindicats, patronals i experts.

 Aquest consens inicial es va arribar no sense algunes diferències d'entrada, van afirmar diverses fonts consultades. Ningú en el consell qüestiona que sigui bo avançar el curs aquest any o el que ve com han plantejat el Departament d'Educació i un grup d'experts. Els representants de les famílies d'alumnes s'inclinaven per fer-lo ja a partir del pròxim mes de setembre. Així ho van recalcar ahir els representants de les associacions Fapel, Antoni Arasanz; Fapaes, Pere Farriol, i Fapac, Lola Abelló. Els tres representants de les famílies d'alumnes van coincidir que han de donar-se garanties que haurà activitats extraescolars per als alumnes durant la aturada escolar de febrer i personal especialitzat per a atendre'ls.

En canvi, els sindicats -UGT, USTEC, CC OO I USOC - aposten per disposar de més temps per a canviar el calendari.

En nom del consens, finalment s'ha arribat a un acord bàsic d'assumir el canvi de calendari, però a partir del curs 2010-2011.

Ara el ple del consell haurà de posar negre sobre blanc la proposta definitiva sobre la taula del conseller d'Educació, Ernest Maragall. En els pròxims dies la comissió de programació del consell enviarà A Educació un primer informe en el qual plantejarà que el canvi hauria de fer-se a partir del curs 2010-2011. El consell vol que es tingui en compte la seva opinió amb vista a l'ordre que haurà de dictar Educació sobre el calendari. Finalment, el Consell Escolar elaborarà un dictamen definitiu i ho remetrà a Educació.

Però la proposta que faci el consell no és vinculant, és a dir, Educació pot fer-li cas o canviar el calendari des del curs que ve.

Les fonts consultades assenyalen que si Educació s'inclinés per fer cas al Consell Escolar i no tocar de moment el calendari podria dictar una ordre que inclogués els pròxims tres anys; és a dir, aquest any quedaria igual, però el curs s'avançaria al 7 de setembre en 2010 i en 2011 .

Educació ja va llançar fa tres setmanes dues propostes: que el curs que ve arrencada ja una setmana abans, el 7 de setembre, o que el canvi s'ajorni al següent curs.

La proposta del departament preveu, a més, fer un descans escolar d'una setmana al febrer i suprimir la jornada intensiva que realitzen alguns centres al juny.

SEBASTIÁN TOBARRA - Barcelona - 26/02/2009 El Pais.com. Catalunya

 


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.