Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dimarts, 21 de novembre de 2017
La UE, oberta a noves formes de finançar l'educació i la formació
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

Així apareix en les conclusions d'un Consell de Ministres europeus en el qual, a més, es va abordar l'adopció del nou marc de cooperació en política educativa per a 2010-2020, un període que s’ inaugurat marcat per la crisi econòmica.

Els Vint-i-set van destacar la “contribució essencial” de l'educació i la formació a una futura recuperació econòmica.

Per això, van coincidir que és necessari mantenir i, fins i tot, augmentar la inversió i la qualitat del sistema educatiu per a minimitzar els efectes de la crisi, va comentar en roda de premsa el ministre checo d'Educació, Ondrej Liska, el país de la qual exerceix la Presidència de la UE durant aquest semestre.

El text defensa que, “ara més que mai, l'educació i la formació a Europa han de ser sensibles al mercat de treball actual i futur, així com al repte de promoure l'equitat, la cohesió social i la ciutadania activa”.

A més, suggereix augmentar, tant en termes qualitatius com quantitatius, la inversió en capital humà per a poder plantar cara als reptes que planteja l'actual situació financera.

“Una major inversió en educació significa major seguretat per a sortir de la crisi i afermar el model de societat de futur que volem”, va assenyalar per la seva banda, la ministra d'Educació espanyola, Mercedes Cabrera, en una roda de premsa prèvia al Consell.

A més, els responsables comunitaris van debatre sobre els quatre eixos entorn dels quals es fixar la política educativa comuna: l'aprenentatge permanent i la mobilitat, la qualitat i eficàcia dels sistemes educatius, l'equitat i la ciutadania activa i innovació i equitat, aquest últim punt amb especial atenció a l'esperit emprenedor dels joves.

Cabrera es va mostrar partidària d'ampliar els actuals punts de referència que guien les diferents iniciatives comunitàries en la matèria, sempre que hagi un debat suficient sobre la seva “viabilitat”.

El comissari europeu d'Educació, Jan Figel, senyal que aquests punts “no són una fi en si mateixos, sinó que permeten identificar i compartir bones experiències” en els diferents països.

Figel va lamentar que en temps de crisis els “més copejats” per aquesta siguin els joves, però al mateix temps va subratllar que ells “són el futur de la nostra societat”.

Va advocar per establir mecanismes de diàleg amb la joventut europea per a conèixer les seves preocupacions i impressions, així com per atorgar “prioritat” a l'educació dintre de la política comunitària.

 i-educacion 16-02-2009

Terra Actualitat - EFE


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.