Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
La Plataforma DRET A ESCOLLIR convoca a una manifestació en protesta per la Llei de Educacio de Catalunya
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent


 

La Plataforma Dret a Escollir ha convocat a totes les mares i pares de Catalunya que estan descontentes amb el sistema d'assignació de places escolars i amb l'avantprojecte de Llei de Educacio de Catalunya per a protestar davant la Conselleria d'Educacio, dilluns que ve,  9 de juny a les 17,30 hores.Representants de diverses entitats, com de famílies amb fills discapacitats, famílies nombroses, immigrants, pares d'escoles diferenciades, i pares tant d'escoles públiques com concertades lliuraran al Conseller Maragall les vint mil signatures que han recollit demanant que es respecti el dret fonamental a escollir l'escola dels fills en igualtat d'oportunitats i el pluralisme educatiu, drets que el projecte de llei proposa suprimir a Catalunya.
Joan Garriga, coordinador de la Plataforma, "demana a les famílies un esforç perquè s'escolti la veu de les famílies, no només la d'alguns sindicats que amenacen contínuament amb vagues preventives i xantatgistes".Precisament ahir el Tribunal Superior de Justícia de Andalucia va donar a conèixer una sentència ferma en la qual obliga a la Junta de Andalucia a admetre a un alumne en el centre triat pels seus pares, a pesar de no tenir "punts" suficients, ja que aquest dret fonamental està per sobre de la imposició de criteris arbitraris per l'administració pública. Segons Joan Garriga, un dels coordinadors de la Plataforma, "l'obligació del Govern de planificar el sistema educatiu no pot mai anar en contra dels drets bàsics dels ciutadans, com pretén fer el Conseller Ernest Maragall".Ahir la Conselleria d'Educació de Catalunya va informar que "el 91% dels pares són admesos en la primera opció triada", però callen i silencien que els pares només poden escollir entre unes poques escoles determinades que els imposa la Conselleria, segons la "zona" en la qual visquin. Per a Joan Garriga, de la Plataforma, els mitjans han de ser clars a l'informar i no seguir la manipulació informativa de la Conselleria: "els pares només poden triar entre la sis escoles que els diu la Conselleria; és per a riure, per no plorar, que diguin que el 91% ha pogut anar a escola triada", La plataforma proposa que en la sol·licitud d'admissió la Conselleria s'atreveixi a posar una opció zero, on la família pugui triar l'escola que realment desitgi, independentment del seu lloc de residència. Per a Joan Garriga, "comprovaran que a la gran majoria els impedeixen accedir a aquestes escoles".D'altra banda, la Plataforma Dret a Escollir ha encarregat informes jurídics que demostren que l'avantprojecte està plagat d'il·legalitats i vulneracions de la normativa actual. Per a la Plataforma "l'avantprojecte és un veritable nyap jurídic, impròpi d'un govern seriós". Si segueix endavant tal com està, la Plataforma anuncia una allau de demandes en els tribunals.Barcelona, 29 de maig de 2008.
 

 


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.