Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
Gossip
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

La intenció d'aquests "diaris de xafarderies" és fer d'intermediari entre els alumnes de la universitat o el col·legi per a aquells que tinguessin alguna cosa que dir però que no s'atrevissin a fer-ho directament. La idea és servir de plataforma per enviar missatges de forma anònima a qualsevol persona del campus o de l'escola.

Els xafarderies que es publiquen a les pàgines de Facebook, son els anomenats "Informers". Aquest fenomen ha traspassat les universitats per passar a les escoles de secundària. El problema és que es parlen de forma anònima i sense control i pot fer que es passin en les seves converses. Les xafarderies de vegades  generen burles, ridiculització i fins ciberassetjament i bullying. Els Informers de les escoles no estan moderats i encara poden resultar divertits no s'ha de permetre les insinuacions sexuals denigrants i els insults fins i tot a professors. El que va començar com un diari de notícies de l'entorn ha de ser limitat.

 El mecanisme és el següent: s'envia un correu electrònic a la pàgina de facebook del Informer que t'interessa i des d’allà s'encarreguen de publicar-lo sense el nom de l'autor. D'aquesta manera, la pàgina està plena de missatges anònims.

La idea de l'anonimat en els informers d'universitats ha animat a molta gent a contactar amb persones a les que no coneix. En escoles més petites està servint per fer de vegades comentaris vexatoris d'altres companys i de professors. Els missatges solen ser molt més directes i pujats de to del que serien si  s’escrivissin amb noms i cognoms tot i que els administradors saben qui els envia.

Es tracta d'un mur anònim, cadascú penja el que li sembla. Hi ha qui es queixa, fins que fa comentaris i ridiculitza a altres persones. El que per a uns és un entreteniment o una pàgina sense més importància, per a altres és un instrument perillós que pot amagar agressions verbals a persones concretes.


llegir més: Sindicatdepares

 


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.