Plataforma
Dret a Escollir
llibertat d'ensenyament
CAT   CAST
dilluns, 20 de novembre de 2017
Educació penjarà aquesta setmana a la seva web la reforma educativa perquè els ciutadans facin suggeriments fins al setembre
Notícies

E-Mail destinatari
Nom remitent

perquè els ciutadans puguin fer els seus suggeriments al text fins el mes de setembre, de cara a tenir llest el projecte de llei al mes d'octubre.

   Així ho ha confirmat la secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Monsterrat Gomendio, en declaracions als mitjans, a l'inici d'una reunió a la seu del departament ministerial amb les associacions de pares (CONCAPA-CEAPA-COFAPA) per avaluar el text presentat per l'Executiu.

   En concret, el Govern té previst emprendre l'anunciada reforma educativa a través d'una 'Llei Orgànica de Millora de la qualitat de l'educació', l'informe de l'avantprojecte va ser presentat a finals de juny davant el Consell de Ministres pel titular d'Educació, José Ignacio Wert.

   Segons ha explicat Gomendio, aquesta iniciativa forma part de la intenció que manté la seva cartera ministerial per aconseguir el "major consens" possible amb els agents implicats i amb la societat en la reforma educativa.

   "Espero que a la nostra pàgina web es pengi la proposta completa que estem discutint amb tots els sectors, perquè tots els ciutadans puguin participar d'aquest debat i facin la seva proposta", ha afegit.

   En aquest sentit, ha detallat que es posarà a disposició dels ciutadans una adreça de correu electrònic perquè enviïn els seus suggeriments, a la qual Educació anirà responent periòdicament. "Estem oberts a idees o suggeriments que se'ns puguin plantejar. Cada quinze dies o cada mes anirem ampliant la informació a la pàgina web", ha afegit.

¿CLASSES PER ALS ALUMNES AL JULIOL?

   Sobre la possibilitat d'habilitar juliol com mes lectiu perquè els alumnes amb baix rendiment tinguin un reforç acadèmic, la secretària d'Estat ha reiterat que aquesta proposta "està sobre la taula com moltes altres", si bé no es troba entre les prioritats del Ministeri d'Educació.

   "En aquests moments no es una prioritat i no entra dins de les nostres propostes de la reforma educativa que plantegem. És una proposta més que analitzarem en el seu cas, però que en aquests moments no considerem prioritari", ha insistit.

   En referència a aquesta proposta, la presidenta de la Cofapa, Begoña Ladrón de Guevara, ha donat suport qualsevol iniciativa que suposi ajudar les necessitats especials dels alumnes. Sobre la reunió d'aquest dilluns amb el Ministeri d'Educació, des d'aquesta associació de pares veuen amb bons ulls la reforma educativa que està plantejant l'Executiu.

   Segons el parer del president de CEAPA, José María Sánchez, habilitar el mes de juliol perquè els alumnes amb més dificultats puguin tenir un suport creu que és una bona mesura, si bé considera que és insuficient i caldria anar més enllà traslladant els exàmens de setembre que s'hagin suspès al mes de juliol.

   Respecte a la reforma que planteja el Govern, Sánchez ha insistit que cal que aquesta s'emprengui des de la base, des de l'Educació infantil i la primària perquè, segons ell, no hi ha una xarxa de centres que sigui suficient.

   Finalment, des CONCAPA, Luis Carbonel sí comparteix que es pugui fer de juliol un mes lectiu per als alumnes amb més dificultats, mentre que sobre la reforma opina que Espanya fa 20 anys a la cua d'Europa en matèria educativa i "el que s'ha plantejat té bona pinta ".

   En aquest sentit, ha avisat que hi ha països que inverteixen menys que Espanya en educació i obtenen millors resultats, al mateix temps que ha subratllat que la reforma educativa plantejada hauria de donar suport més a la família.

MADRID, 9 (EUROPA PRESS) -


Si lo desea puede ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a la siguiente dirección CALLE Balmes 92, 08008 Barcelona, tel. 934673231 o bien enviando un mail a la dirección de correo electrónico: info@dretaescollir.org
Dret a Escollir es una inicitaiva de Ample.